wtorek, 10 grudnia 2013

Ciasto Francuskie z jabłkami

Składniki:
ciasto francuskie - Blätterteig
6-7 jabłek - 6-7 Äpfel 
sok z cytryny - Zitronensaft

Przygotowanie:
1. jabłka umyć, obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
2. wrzucić na patelnię i dać 3 łyżki cukru, smażyć aż będą miękkie.
3. poczekać aż jabłka wystygną.
4. rozwinąć ciasto, nałożyć jabłka i zawinąć.
5. włożyć do nagrzanego na 160st piekarnika i piec ok 15min.

Składniki i przygotowanie:
 oto efekt mojej pracy!


SMACZNEGO!

2 komentarze :

  1. wygląda to apetycznie.mam nadzieje że jest taki smaczny jak wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  2. tak i to nawet lepiej smakuje niż wygląda :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka